Kaynak Kodlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kaynak Kodlar

Programların Oyunların Tamamen Ücretsiz Olan kaynak Kodları. Programlama İle İlgili Kaynak kodlar..


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

MVisual Basic Hakkında

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1MVisual Basic Hakkında Empty MVisual Basic Hakkında Salı Mayıs 04, 2010 11:56 pm

Admin


Admin

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Visual Basic, Microsoft tarafından, Basic programlama dili üzerinde geliştirilmiş, olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir. Öğrenilmesi de kullanılması da oldukça kolaydır. Çok kısa sürede değerleri 100'lerce doları aşabilen programlar oluşturabilirsiniz. En güzel özelliklerinden birisi ise Windows ile tam uyumlu olmasıdır. Windows bileşenlerine (API, COM gibi )erişmek çok kolaydır ayrıca ActiveX Component gibi bir özelliği kullanma yeteneğine sahiptir. Yani bir işi yapabilecek bir programcık için saatlerce uğraşıp yaptığınızda bunu ActiveX olarak yaparsanız daha sonraları aynı özelliği kullanmanız çok kolaylaşır.
Görsel programlama için basit bir tanım yapmak gerekirse "göz göre göre program yapmak" diyebiliriz. Bu programlama anlayışı; önceki yıllarda kullanılan temel programlama dillerindeki bir düzenleyici (editör) ekran üzerine satır satır yazılan programlamanın yerine, Grafiksel Kullanıcı Arabirimi (GUI)’nin ve bu arabirim içerisinde program geliştirme amacıyla bulunan Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) adlı bir araçlar koleksiyonunun almasıyla ortaya çıkmıştır.
Visual Basic'e gelince, öncelikle Basic programlama dili temel alınarak ortaya çıkarılmış olduğunu söylemek gerekir. Basic (Beginners-All Purpose Symbolic Instruction Code) kelime anlamı olarak "Yeni Başlayanlar İçin Çok Amaçlı Sembolik Talimat Kodu" anlamına gelmektedir. Basic metin tabanlı düzenleyiciler (editörler) arasında en çok rağbet göreni olmuştur. Başlangıçta çok basit programların geliştirilmesi amacıyla kullanılırken, bu ilgi dolayısıyla gitgide gelişerek son halini almıştır.

VB'nin 1.0 sürümü ilk olarak 1991 yılında tanıtıldı. Kullanıcı arayüzü için sürükle bırak teknolojisini Alan Cooper ve şirketi Tripod tarafından geliştirilen bir prototip form jeneratöründen türetildi. Microsoft, Cooper ve onun ortaklarıyla Windows 3.0'a programlanabilir bir form sistemi geliştirmek için anlaştı.
Aşağıdaki örnekte gördüğünüz gibi BASIC dili her satırın başına bir numara vermeyi gerekli kılmaktaydı. Programcılar da satır numaralarını yine aşağıda gördüğünüz gibi onar onar vermekteydiler. Böylece eklemek istedikleri bir satırı arada (örneğin 55 gibi) bir satır numarası vererek ekleyebilmekteydiler ve program, bilgisayar tarafından satır satır işletilirdi.
Görsel programlama ile ise farklı bir programlama anlayışı gelişti ve programlama ekran üzerine yerleştirilen nesnelere ve onların hareket ve durumlarına göre yazılmaya başlandı. Bu programlama tarzına nesneye dayalı, nesne eğilimli ya da olay yönelimli programlama gibi adlar verildi.

Visual Basic programlama diline ait tüm komutları ve bunların kullanım kurallarını bilmeniz oldukça güçtür. Bu nedenle programlarınızı hazırlarken birçok defa yardım almak amacıyla bir kitaba ya da internete ihtiyaç duyarız. İnternette programlama üzerine hazırlanmış yardım alabileceğimiz pek çok site mevcuttur. Bunun yanı sıra Visual Basic programlama dili kendi içerisinde de bir yardım menüsü barındırmaktadır. F1 tuşuna basılarak yardım menüsü görüntülenebilir.
Visual Basic'de yardım alabilmemiz için, bunların kütüphanelerini yani yardım içeriğini barındıran MSDN (Microsoft Developer Network)'yi kurmamız gereklidir. MSDN’i Visual Basic kurulumu tamamlandıktan sonra karşınıza gelecek olan uyarı ekranını takip ederek kurabilirsiniz. Ancak Visual Basic kurulum CD'lerinin tamamına ya da MSDN kurulum dosyalarına ihtiyacınız olacaktır.
Yardım ekranı, internet sayfasına çok benzeyen bir görüntüye sahiptir. "Contents" yazan bölümden konu başlıklarına göre istediğiniz başlığı seçerek, "Index" bölümünden tüm başlık ve alt başlıkları alfabetik sıraya uygun şekilde inceleyerek ya da aradığınız konunun ilk harflerini girerek, "Search" bölümünden ise aradığınız konu içeriğini yazıp o konu ile ilgili tüm başlık ve alt başlıklara ulaşarak arama yaptırabilirsiniz. Aranıp bulunan konunun üzeri tıklanarak aynen bir web sayfasında olduğu gibi yan tarafta görüntülenmesi sağlanabilir. "Favorites" kısmı ise arama için değil daha çok eski yapmış olduğumuz aramalara kolay ulaşmak için kullanılır. Örneği araştırıp bulduğunuz bir konu ile ilgili yardım ekranı açık iken, Favorites kısmına gider ve "Add" butonuna basarsanız, orada yer alan listeye o sayfanın eklendiğini göreceksiniz. Bir konu ile ilgili yardım sayfası görüntülenirken, bir sayfaya sığmayabilir bu durumda araç çubuğunda yer alan "Forward" butonu yardımıyla ilerlenebilir. Konu ile ilintili olabileceğini düşündüğünüz bir alt başlığa gitmek için "Next", bir üst başlığa gitmek için ise "Previous" butonu kullanılabilir. Arayıp bulmuş olduğunuz konu ile ilgili açılan sayfanın hemen üstünde "See Also", "Example", "Specifics", "Applies To" ve "Tasks" gibi linklerin birini ya da birkaçını görebilirsiniz. Bunlar eğer var ise bu konuyla ilintili başka konuları, örnekleri, özellikleri, uygulamaları görmenizi sağlar. Ayrıca sayfanın içerisinde, konu anlatımı sırasında altı çizili ve mavi renkte göreceğiniz kelimelerinde, o kelimelerle ilgili yardım sayfalarına sizi yönlendiren birer link olduğunu belirtmemiz gerekir

http://kaynakkodlar.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz